مقالات همیار امور پیمان
نمایش 1 از 4
می خواستم در صورت امکان استاد یه توضیحی در مورد تعدیل تجهیز کارگاه بفرمایند. اینکه به چه هزینه هایی در تجهیز کارگاه منظور هزینه های ثابت و مستمر یا به هر دو تعدیل تعلق می گیره یا خیر؟ و در ضمن به چه نحوی؟ ( منظور کارکرد تجهیز در صورت وضعیتها )

به تجهیز کارگاه، اصلاً هیچ موردی نداره که آيا موضوعیت شما دیورینگه، جاریه یا مقوله های ثابته به همه ی تجهیز کارگاه تعدیل تعلق می گیره و بدون اینکه اینارو از هم تفکیک بکنیم تعديل تعلق می گیره. بر اساس بخشنامه قدیمی 173073 بر اساس شاخص کلی تعدیل صورت می گرفت ولی بعداً بر اساس اصلاحی که سال 86 حادث شد تعدیل بر اساس شاخص رشته ای مورد عمل در برآورد به علاوه ی شاخص رشته ی ابنیه به صورت میانگینشون حساب می شد. فرض کنیم اگر رشته ی ابنیه در برآورد غالب باشه، رشته ابنیه به علاوه رشته ی ابنیه خواهد شد و تقسیم بر 2 می شه و با شاخص رشته ی ابنیه در اصل تعدیلش صورت می گیره و اگر تو برآوردش چند تا فهرست بها مورد عمل باشه می گیم اونی که بیشترین برآورد رو داره و غالبه، رشته رو انتخاب می کنیم به علاوه رشته ابنیه می کنیم تقسیم بر 2 می کنیم و به عنوان هم شاخص مبنا، هم شاخص دوره، از این نوع شاخص استفاده خواهد شد.

1403-04-17

آیا برای هر ارتفاع سقف تیرچه بلوک همون ردیف آیتم باید اعمال بشه یا مى شه به صورت ستاره دار یا قیمت جدید ردیف کفراژ رو براش تخصیص داد؟

آیتم هاى تیرچه بلوک بر اساس ارتفاع تعریف نشده، به همین واسطه هیچ تاثیری مباحث ارتفاعی داخلشون نداره و شما باید در ضریب پیشنهادیتون ببینید. ولی اگر در حین اجرای کار ضوابط فنیتون به گونه ای بشود که این لول گذاری و ارتفاع مربوط به سقف تیرچه بلوک تغییر پیدا کنه که بهتره بگم افزایش پیدا كنه، فرض بفرمایید شما تو نقشه هاتون ارتفاع سقف تیرچه بلوکتون مثلا بوده 4 متر ولی در حین اجرای کار تبدیل بشود به 5 متر به 6 متر، اون زمان به واسطه این که شما ضریب پیشنهادی مناسب و مساعدی نسبت به اون شرایط پیش بینی نکردید به خاطر همین مقوله تفاوت این ارتفاع رو شما می تونید در قالب قیمت جدید طلب کنید. چون ضریب پیشنهادی شما متأثر از ارتفاع 4 متری بوده ولی الان تبدیل به 6 متری شده است.

1403-04-17

در ماده ۴۷ اقدامات فسخ پیمان بند ب که نوشته تضمین انجام تعهدات و تضمین حسن انجام کار ضبط و به حساب خزانه واریز می شود ، منظور اینه که اصلاً به پیمانکار مسترد نمی شود؟( تاریخ 1403-02-12)

در ماده ۴۷ اقدامات فسخ پیمان بند ب که نوشته تضمین انجام تعهدات و تضمین حسن انجام کار ضبط و به حساب خزانه واریز می شود ، منظور اینه که اصلاً به پیمانکار مسترد نمی شود؟ 1403-02-12 در مورد ماده 47 وقتی که فسخ پیمان می خواد جاری بشود 2 ضمانت نامه انجام تعهدات و حسن انجام کاری که تا اون زمان به حساب کارفرما واریز شده و یا ضمانت نامه مربوطه رو دریافت کرده، به قول معروف ضبط می شه و در جهت منافع دولتی ضبط می شه و به هیچ عنوان به عنوان بستانکاری پیمانکار هم محسوب نمی شه. یعنی این کارفرما به عنوان خسارت و جرائم مربوطه به طور کامل این ها رو وصول خواهد کرد و به هیچ عنوان جزء حساب کتاب ها نخواهد بود. مگر اینکه بعداً بتونه پیمانکار اثبات کنه که فسخش نابجا بوده و اونوقت رد فسخ بخواد اتفاق بیفته و اون زمان بتونه مبالغ ناشی از ضبط ضمانت نامه های انجام تعهدات و حسن انجام کار رو بتونه دریافت بکنه و به حساب بستانکاری پیمانکار لحاظ بشود.

1403-04-17

براى پروژه اى كه تعديل نداره در چه صورت ميشه تعديل گرفت؟ پروژه خاکبرداری.یك ماهه. تعدیل نداره و ۲۰ درصد پیش پرداخت داره. شرایطش اینطوریه 1403-02-12

براى پروژه اى كه تعديل نداره در چه صورت ميشه تعديل گرفت؟ پروژه خاکبرداری.یك ماهه. تعدیل نداره و ۲۰ درصد پیش پرداخت داره. شرایطش اینطوریه 1403-02-12 شرط ضمن عقد وقتی این باشه که تعدیل ندارد یعنی اصولاً به اون مقوله تعدیل تعلق نمی گیرد ولی اگر شما پروژتون تطویل پیدا کرده و شما این تطویل مدت پیمانتون ناشی از قصور پیمانکار نباشد، یعنی چی؟ یعنی تأخیرات پیمانکار مجاز باشه، اینجا می تونه اون ادعای خسارتی ما اتفاق بیفته. مى گيم كه افزایش قیمت ها حادث شده. پروژه مدتش یک ماهه بوده ما برای یک ماه تعهد داده بودیم كه تعدیل نگیریم ولی حالا مدتی که خارج از قصور ماست و خارج از ید پیمانکار اتفاق افتاده.اون زمان میتونیم درخواست خسارت مربوط به این تعدیل رو بگیریم که اصطلاحاً بهش مى گيم تجدید نظر در نرخ پیمان حادث می شود و تجدیدنظر در نرخ پیمان اینجا می تواند تعدیل رو هم حتی جا به جا كند. حالا دیگه بستگی داره اگر طرح عمرانی باشه، که مشابه همون بخشنامه 47707 سازمان برنامه و بودجه کشور در سال 1389 اتفاق می افته یا اگه غیر عمرانی هم باشه باید به مراجع ذی صلاحش رجوع کرد.

1403-04-16