جزئیات پرسش و پاسخ

کد پرسش و پاسخ : 4-246014010503-7
آيا تغيير در حجم و مبلغ قراردادهاي خدمات مشاوره‌ به 25% محدود مي‌شود؟
1- براي قراردادهايي كه فرآيند انتخاب مشاور آن‌ها براساس تصويب‌نامه شماره 84178/ت34162ﻫ، مورخ 16/7/85، صورت پذيرفته باشد، تغيير در حجم و مبلغ قراردادهاي خدمات مشاوره‌ تنها به درخواست كارفرما و تا سقف 25 ‌درصد مجاز مي‌باشد. 2- درخصوص قراردادهايي كه فرايند انتخاب مشاور آن‌ها براساس تصويب‌نامه شماره 193542/ت42986ك، مورخ 1/10/88، صورت پذيرفته است، با توجه به تبصره بند"پ" ماده (10) اين مصوبه، درصورت تحقق شرايط زير، كارفرما مي‌تواند تغييرات خدمات مشاوره‌ را تا سقف 25‌درصد محدود نمايد: الف) انتخاب مشاور به روش كيفيت و قيمت يا به روش بودجه ثابت ب) وجود حوزه كار مشخص ج) اعلام در اسناد درخواست پيشنهاد و درج در متن قرارداد بديهي است؛ درصورت عدم تحقق يكي از شرايط ياد شده، تغيير در حدود خدمات قرارداد تابع قوانين و مقررات مربوط ازجمله مفاد ماده 3 پيوست بخشنامه شماره 2460/54-842/105 مورخ 29/4/79 با موضوع "موافقتنامه و شرايط عمومي همسان قراردادهاي خدمات مشاوره" مي‌باشد. 3- براساس مفاد ماده 3 "موافقتنامه و شرايط عمومي همسان قراردادهاي خدمات مشاوره"، كارفرما مي‌تواند حين انجام كار، خدمات مهندس مشاور را در حد متعارف و در چارچوب موضوع قرارداد تغيير، افزايش يا كاهش دهد و با توجه به اينكه ابلاغ تغييرات يادشده با مسئوليت و اختيار كارفرما انجام مي‌شود، تاكنون ضابطه‌اي در اين رابطه از طرف اين امور ابلاغ نشده‌است.