جزئیات پرسش و پاسخ

کد پرسش و پاسخ : 067490-1121
با توجه به ماده ۵۰ قانون احكام دائمي توسعه كشور، دستگاه­‌هاي مشمول قانون برگزاري مناقصات و ديگر معامله كنندگان بخش عمومي، مي­‌بايد تمامي مراحل معاملات خود از جمله نشر فراخوان مناقصات را در سامانه معاملات الكترونيك دولت (ستاد) انجام دهند. آيا با توجه به اين الزام قانوني مي‌­توان از فراخوان مناقصات در روزنامه كثيرالانتشار براساس بند ج ماده ۱۳ قانون برگزاري مناقصات، صرف نظر كرد؟
الزام به فراخوان مناقصه عمومي در روزنامه­‌هاي كثير الانتشار كشوري يا استان، به عنوان يكي از مراحل برگزاري مناقصه بر اساس بند ب ماده ۱۳ قانون برگزاري مناقصات، ذكر شده است كه لزوماً عدم انجام چنين كاري بايد به موجب نسخ صريح قانون بعدي صورت گيرد. لذا از آنجا كه در ماده ۵۰ قانون احكام دائمي توسعه كشور، حذف مرحله‌­اي از فرآيند مناقصات عمومي درج نگرديده، با عنايت به بند ج ماده ۱۳ قانون برگزاري مناقصات، مبني بر اينكه"انتشار فراخوان، مناقصه­‌گزار مي­­‌تواند علاوه بر موارد مذكور در بند ب اين ماده از طريق ساير رسانه‌­هاي گروهي و رسانه­‌هاي ارتباطي جمعي يا شبكه­‌هاي اطلاع رساني نيز فراخوان را منتشر نمايد". بنابراين فراخوان مناقصه عمومي بايد علاوه بر انتشار در روزنامه كثيرالانتشار، در سامانه معاملات الكترونيك دولت، نيز منتشر گردد.