پیمانکاران برای دریافت وجوه مالی خود به صورت ماهانه اقدام به نوشتن صورت وضعیت می کنند و کارکرد خود را در فرم هایی خاص درج، و از این طریق به تیم کارفرما شامل مدیریت طرح نظارت و کارفرما اعلام می دارند. ما در این صفحه به صورت کامل و جامع، آموزش صورت وضعیت نویسی را خواهیم گفت. با مراحعه به وب سایت امورپیمان و خرید از فروشگاه ما نیز در مورد قرارداد های پیمانی و صورت وضعیت نویسی اطلاعات بیشتری کسب کنید.
صورت وضعیت مالی
در صورت وضعیت های کارکرد در واقع کافرما هزینه خدمات پیمانکار را پرداخت می کند. اما باید بر سر انجام این کار به توافق برسند پس پیمانکار صورت وضعیت کارهای خود را تهیه و کافرما بعد از تایید هزینه آن را پرداخت می کند. کارفرما برای نظارت بهتر بر روند کار ناظری را به صورت مقیم در محل پروژه استخدام می کند تا کارکرد پیمانکاران را بررسی کند و بر سر میزان کارکرد پیمانکار به توافق برسد. صورت وضعیت های پیمانکار برای راحت تر شدن محاسبات و دریافت وجوه به صورت ماهانه تهیه و از کارفرما درخواست می شود. کارفرما ظرف مدت ۲۵ روز می بایست این مبلغ را به حساب کارکرد پیمانکار واریز نماید.
از محصول ما دیدن کنید: دوره جامع تفسیر فهرستبهای ابنیه سال ۱۴۰۰
صورت وضعیت پروژه
یک پروژه با توجه به ماهیت آن به صورت مناقصه ای یا ترک مناقصه به پیمانکاران اعطا می شود. پیمانکاران پس از دریافت مبلغ پیش پرداخت شروع به تجهیزکارگاه می کنند و سپس عملیات به انجام رساندن پروژه را آغاز می کنند.با توجه به نوع قرارداد اعطا پروژه پیمانکاران به شیوه های مختلف مبلغ خود را از کارفرما دریافت می کنند.
اگر پیمانکار صورت وضعیت را در موعد مقرر تهیه نکند
مشاور خود مبادرت به تهیه صورت وضعیت می کند و هزینه های مربوط به تهیه صورت وضعیت را از حساب پیمانکار کسر می کند. این هزینه معمولا به نحوی است که پیمانکار متضرر می شود و همچنین ممکن است قسمت هایی از کار از دید مشاور دور بماند و در صورت وضعیت آورده نشود پس به نفع پیمانکار است که خود مبادرت به این کار کند و در پایان هر ماه صورت کارهای انجام شده را تهیه و به مشاور و کارفرما ارائه دهد.
نحوه تهیه صورت وضعیت
صورت وضعیت پیمانکار با توجه به نوع قرارداد که فهرست بهایی باشد یا نباشد شامل دو قسمت اصلی می باشد. قسمت اول کاری که پیمانکار انجام داده است و دوم هزینه های هر کار. صورت وضعیت ها به این صورت تهیه می شود که کارهای انجام شده متره می شود و به صورت ریز متره در جدول هایی مشخص به دست می آید سپس آیتم های مشترک این متره ها در قسمت خلاصه متره با یکدیگر جمع می شود و مجموع هر کدام از آیتم های انجام شده پیمانکار به دست می آید.
بیشتر بخوانید: متره و انواع آن
انواع صورت وضعیتها
صورت وضعیت موقت
در صورت وضعیت نویسی موقت پیمانکار به صورت دورهای و در ضمن انجام کار تهیه میکند. دلیل تنظیم این سند، مطالبه مبالغی است که برای خرید مصالح پای کار و هزینههای تجهیز کارگاه در آن تاریخ مشخص صرف شده است. گفتنی است که اگر پیمانکار صورت وضعیت موقت را در به موقع به کارفرما تسلیم نکند، هیچ گونه مسئولیتی از نظر تأخیر در پرداخت متوجه کارفرما نخواهد بود. به آخرین صورت وضعیت موقت اصطلاحاً صورت وضعیت ماقبل قطعی گفته میشود.
صورت وضعیت قطعی
این صورت وضعیت در پایان کار و با ارائه مستندات تنظیم میشود. هزینههای برچیدن کارگاه بعد از اتمام کار و بندهای باقیمانده از قرارداد در این سند قید میشوند. پیمانکار باید حداکثر تا یک ماه پس از تحویل موقت، صورت وضعیت قطعی را بر اساس کارهای انجامگرفته و مفاد پیمان به مهندس مشاور ارسال کند. وی نیز باید ظرف مدت دو ماه آن را بررسی کند و به کارفرما برساند
نحوه ترتیب صورت وضعیتها
- خلاصه مالی کل
- خلاصه مالی
- مالی
- خلاصه متره
- متره
بیشتر بخوانید: متره و برآورد
ما در این مقاله به طور خلاصه در مورد صورت وضعیت نویسی پیمانکاری توضیحاتی را به شما دوستان و مهندسان عزیز دادیم امیدوایم که به شما کمک لازم در این مورد را کرده باشیم.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.