متره و برآورد ساختمان بتنی، همیشه جزو پرچالش ترین مباحث در حوزه دفترفنی و متره و برآورد میباشد، به طوری که اکثر صاحب نظران در این امر بر این باور هستند که کسی که متره و برآورد بتنی (فونداسیون، اسکلت و …) را به خوبی یاد بگیرد، از پس مابقی مترههای دیگه هم میتواند بر آید. ما در این مقاله باهم بررسی خواهیم کرد که متره و برآورد اسکلت های بتن آرمه، از چه قسمت هایی تشکیل شده است و ما به چه شکل آموزش های هرقسمت را جلو خواهیم برد. اگر قصد یادگیری اصولی و حرفه ای مباحث متره و برآورد سازه های بتنی را دارید، با وب سایت امور پیمان همراه باشید.
بتن (که واژهای فرانسوی است) از ترکیب سه ماده آب، سنگدانه (ماسه و شن) و سیمان پرتلند تشکیل میگردد. بتن دارای مقاومت فشاری مطلوبی بوده و نیروهای فشاری را به خوبی تحمل میکند، اما در برابر نیروهای کششی ضعیف است. برای جبران این ضعف، با اضافه کردن فولاد به شکل میلگرد به بتن، مقاومت کششی آن بهبود یافته و به استحکام فشاری و کششی بالایی رسید. به محصول بدست آمده بتن مسلح یا بتن آرمه (به فرانسوی: Béton armé) میگویند. از آنجایی که این ماده هردومقاومت فشاری و کششی را به خوبی متحمل میشود، استفاده بسیاری در اجزاء ساختمانها همچون ستون، تیر، سقف، دیوار و پله دارد. به این دسته ساختمانها اصطلاحا سازه اسکلت بتنی گفته میشود.
برای ایجاد هریک از المانهای ساختمانی گفته شده، نیاز به قالببندی بتن، میلگرد، بتن و فعالیتهای متعدد دیگری میباشد که هریک از این فعالیتها به صورت جداگانه باید متره و برآورد شوند. متره و برآورد یک ساختمان بتنی یا به طور کلی متره و برآورد اسکلت بتنی، یکی از سختترین و ظریفترین متره و برآوردهایی است که یک مهندس دفترفنی در دوران فعالیت خود آن را تجربه خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: انواع ملات های ساختمانی و کاربردهای آن
در این سلسله آموزشها، قرارهست که در کنار همدیگر آموزش متره و برآورد بتنی را یادبگیریم. اما یک قولی در همین ابتدا مسیر به شما عزیزان خواهیم داد، و آنهم اینکه کاملترین و گام به گام ترین آموزش متره و برآورد را با ما تجربه خواهد کرد، چراکه این آموزش را از مولفین ضوابط حوزه دفترفنی یاد خواهید گرفت. مهمترین نکتهای که از نظر مولف در این یادگیری موثر خواهد بود، اشتباه کردن در امر متره است، ما معتقد هستیم که اشتباه کردن راهیست برای یادگرفتن که نتایج مثبت غیر منتظرهای به همراه دارد. اما نه شما فرصت آزمون و خطا خواهد داشت و نه ما همچین اجازهای را خواهیم داد که شما اشتباه کنید، اما ما در این آموزشها چه کرده ایم ؟
بیشتر بخوانید: متره و انواع آن
آموزشهایی که برای شما عزیزان در زمینه متره و برآورد اسکلت بتنی جمعآوری شده است، چه به صورت متنی و چه به صورت فیلم آموزشی، مسیر نادرست و اشتباه متره و برآورد کردن (که متاسفانه اغلب از این مسیر در پروژههای واقعی ما استفاده میشوند) و مسیر درست و صحیح متره و برآورد کردن را در کنار یک دیگر نشان خواهیم داد، یعنی ما به جای شما مهندسین عزیز، آزمون و خطا کرده و تجربههای بدست آمده خودمان را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت تا شما علاوه بر فهمیدن راه صحیح متره و برآورد سازه اسکلت بتنی، با راههای اشتباه آن که غالبا در پروژههای ما رایج هستند نیز آشنا بشید. تجارب و ادعاهایی (claim) با شما درمیان خواهیم گذاشت که کمتر جایی شنیدهاید. ما به شما یک آموزش کامل متره و برآورد ساختمان بتنی ارائه خواهیم کرد پس نگران چیز دیگری نباشد. همراه ما باشید و ما را در این مسیر، با انتقادهای سازنده و نظرات بینظیرتان، همانند همیشه یاری کنید.
بیشتر بخوانید: مترور کیست؟
اما ماجرا فقط به اینجا ختم نخواهد شد، ما برای متره و برآورد کردن یک اسکلت بتنی، به یک نقشه اکتفا نکرده و با مقایسه نقشههای متعدد، سخت ترین المانهای موجود در نقشهها را انتخاب کرده و به متره و برآورد آن میپردازیم. سرفصلهای این موضوع به شکل زیر خواهد بود که شما با کلیک بر روی هر بخش، میتوانید از آموزش آن قسمت بهرهمند شوید.
متره و برآورد فونداسیون بتنی
- متره و برآورد فونداسیون منفرد
- متره و برآورد فونداسیون گسترده
- متره و برآورد فونداسیون
- متره و برآورد شمع بتنی
متره و برآورد اسکلت بتنی
- متره و برآورد ستون بتنی
- متره و برآورد تیر بتنی
- متره و برآورد دال بتنی
- متره و برآورد سقف تیرچه و بلوک
- متره و برآورد سقف کامپوزیت
- متره و برآورد دیوار بتنی
- متره و برآورد پله بتنی
متره و برآورد دال بتنی مجوف
- متره و برآورد سقف کوبیاکس
- متره و برآورد سقف بابل دک
- متره و برآورد سقف یوبوت
- متره و برآورد سقف وافل
متره و برآورد انواع درزهای بتن
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.